marți, august 07, 2007

Cunoasterea Trandafirul


Trandafirul

(Rosa sp.) este o planta din familia Rosaceae, raspandita in majoritatea regiunilor globului. In genul Rosa sunt incadrate nu mai putin de 400 de specii de arbusti al caror stramos provine din podisurile Asiei Centrale.
Din aceasta regiune provin, ca evolutie, toate speciile, hibrizii si varietatile de trandafir ornamentale comercializate astazi.
Datorita raspandirii lor in zone cu clima diferita, a rezultat o gama bogata de trandafiri, fiecare avand caracteristici proprii. Intalnim trandafirul pitic, trandafirul catarator, cei cu frunze incretite, trandafirii remontanti Thea hibrizi, si multe alte varietati.
Trucuri de ingrijireAlegeti un pamant neutru, bogat in substante hranitoare, cu permeabilitate buna pentru apa. Pamantul trebuie lucrat de doua ori pe an, primavara si vara, cu o sapatura adanca, ingloband toamna ingrasamintele organice. Creste atat la umbra cat si la lumina, insa pentru a inflori din abundenta pe perioada verii, recomand un teren cu cel putin cinci ore de soare pe zi.
Interesant este faptul ca desi are nevoie de multa caldura pentru a inflori, temperaturile ridicate, de peste 50 de grade Celsius, asociate cu uscaciunea din aer, au efecte negative asupra florilor, care se decoloreaza si apoi se incep sa se ofileasca. Pentru a preintampina neajunsul, udati zilnic trandafirii pe perioada verii, dimineata cat mai devreme, inainte de rasaritul soarelui.

Niciun comentariu: